clauze penale pentru nerespectare obligatii

...acum astept livrarea, dar intre timp uite ce se intampla...

clauze penale pentru nerespectare obligatii

Mesajde marina pais » Mie Feb 17, 2010 10:48 pm

am facut un antecontract de vc pt un ap imobil nou. trebuie sa inchei cv pana la sfarsitul lunii pt ca imi expira termenul dat de banca care mi-a acordat creditul. vanzatorul mi-a comunicat un draft al contractului de vanzare cumparare unde scrie ca dupa efectuarea platii urmeaza a se preda ap cu proces verbal de predare primire. nu vb nimic de finisaje, de utilitati. Mentionez ca ap este in principiu gata dar nu este racordat inca la gaze iar finisajele par indoielnice. Usile au inceput sa se umfle...va rog sa ma ajutati sa stabilesc in CV raspunderea vanzatorului pentru eventualle neconcordante fata de lista de finisaje,si ceea ce voi gasii la fata locului (instalatii defectuoase, eventuale vicii de executie, finisaje necorespunzatoare cu cele prezentate) atunci cand va avea loc predarea(dupa efectuarea platii). multumesc
marina pais

Re: clauze penale pentru nerespectare obligatii

Mesajde sfatissimo » Mar Feb 23, 2010 9:43 am

A te ajuta sa scrii efectiv contractule este o chestiune ce tine exclusiv de un avocat. Contractele de vanzare cumparare se pot face in doua conditii la rosu deci fara finisajele interioare sau la cheie. Nu ai precizat care dintre optiuni ai ales-o!

Daca este vorba de la cheie atunci acest lucru trebuie precizat in ANTECONTRACT. Daca acolo scrie clar ca se livreaza apartamentul finalizat in totalitate atunci constructorul face practic o ilegalitate si sub nici o forma nu va trebui sa semnezi un asemenea act!!!!

Foarte important: un antecontract in proportie de 90 % are aceeasi forma ca un contract de vanzare cumparare. In primul vanzatorul promite realizarea unui imobil intr-o anumita forma ( finisaje, utilitati, date tehnice, etc) in cel de-al doilea vanzatorul a realizat efectiv imobilul si certifica transferul de proprietate. . Ce scrie in antecontract? Cum iti va livra apartamentul?

Legea nr. 10/1995 privind calitatea in constructii prevede raspunderea constructorului pentru viciile ascunse ale constructiei, ivite in termen de 10 ani de la receptia lucrarii, iar pentru cele ale structurii de rezistenta rezultate din nerespectarea normelor de proiectare si executie in vigoare la data realizarii ei, raspunderea pe toata durata existentei constructiei. La finisaje ( usi, geamuri, baterii, etc) se da garantia furnizorului care este de obicei de la 2 la 10 ani.

NU SEMNA UN CONTRACT CARE NU ARE ACESTE PRECIZARI!
Daca ai dat deja un avans...poti invoca nerespectarea clauzelor din antecontract si cere returnarea lui + eventual daune interese!
Sunt prea multe necunoscute de aceea te rog sa imi spui:
- ce avans ai dat?
-in ante. se specifica ca imobilul va fi finalizat la cheie?
- s-a respectat termenul de constructie?
-ce transe de plata sunt impuse?
- ai verificat istoricul de proprietate?
sfatissimo

Mesajde sfatissimo » Vin Apr 23, 2010 9:55 am

Exista ''credinta'' care nu imi dau seama de unde vine ca cel care cumpara un apartament nou face o favoare dezvoltatorului. Un contract este o intelegere intre parti...eu construiesc si iti vand tie! Este o relatie de interdependenta bazata pe win=win, castigul ambelor parti in egala masura.

De aceea nu inteleg de ce i se permite unui dezvoltator sa puna clauze evident in favoarea sa! NEGOCIAZA!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ia un avocat, intereseaza-te pe net, intreaba un prieten...dar nu semna ca primarul un contract de care depinde bunastarea ta si a familiei tale!
sfatissimo

Mesajde luca » Lun Apr 26, 2010 11:07 am

Ce negociere? care dintre dezvoltatori este dispus sa negocieze?
da-mi si mie un exemplu si ma duc la el sa cumpar maine. Nici unu nu vrea sa o faca . astea sunt legende urbane!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 :mrgreen:
luca

auaqAAcFUhNbYouj

Mesajde bxjuhv » Joi Mai 13, 2010 2:07 pm

dRxKHx <a href="http://wjblxncaidpt.com/">wjblxncaidpt</a>, jamdlsvvzglo, [link=http://ehdlkjnktvkc.com/]ehdlkjnktvkc[/link], http://zrsitqwkiaew.com/
bxjuhv

KfNrkgXMeNhaoKKqCWm

Mesajde DJxDoublexR » Vin Mai 14, 2010 10:17 pm

DJxDoublexR

igEhvhNPFiAVPzre

Mesajde runescapev » Vin Mai 14, 2010 11:57 pm

runescapev

tdHpSOggqQ

Mesajde dmondmiami » Sâm Mai 15, 2010 12:23 am

dmondmiami

WIMRhradNkp

Mesajde drunkasalways » Sâm Mai 15, 2010 1:46 am