de involved signal » Mar Apr 20, 2010 11:01 am
vad ca nimeni nu are curajul sa fie suficient de sicer incat sa isi marturiseasca teapa luata...Asa ca o sa va povestesc eu una.
date concrete: Apartament 2 camere, etaj 5, contractat in 2006 la pretul de ...sa zicem 90.000 euro cu finalizare si mutare in septembrie 2010. Semnat antecontract si achitat suma de 15.000 euro urmand ca restul sa fie achitat la intrarea efectiva in apartament. La semnarea antecontract blocul era pe la etajul 2 construit din 10, important aspect...de retinut. Vine criza. Dezvoltatorul, de altfel unu super tare, incepe sa maraie ca nu mai poate construi si incepe sa intarzie lucrarile. Desi pretul la materiale, mana de lucru s-au ieftinit ( din surse sigure si probat prin documente, o pasarica a ciripit) dezvoltatorul evident nu a predat la timp lucrarea pentru ca e CRIZA MONDIALA!!!!
Ei bine ''tepuitul'' nostru se duce la banca pt a obtine credit, banca trimite evaluatorul si surpriza: evalueaza apartamentul la 64.000 euro. Mers la evaluator si facut urmatoare demonstratie.
1= in 2006 ap costa 90.000 cand blocul era la etajul 2
2= a venit criza si costurile tale de constructie au scazut
3= tu ai intarziat livrarea ap. pe motiv ca e criza, nu mi- ai platit penalizari de intarziere ...deci eu sa te inteleg....dar tu nu vrei sa ma intelegi ca nu mai merita sa iti platesc suma initiala.
Ce este de facut intr-o asemenea situatie?
Astept sugestii si reclamatii